(+90) 312 418 82 69

jfmo@jeofizik.org.tr

Milli Müdafaa Caddesi NO:10/7

06650 Kızılay/ANKARA
MENU
“BEKLENEN MARMARA DEPREMİNİN ÇANAKKALE VE ÇEVRESİ OLASI ETKİLERİ ZEMİN ETÜTLERİNDE BELEDİYELERİN YETKİ VE SORUMLULUKLARI JEOFİZİK TOPLANTISI” ÇANAKKALE İL TEMSİLCİLİĞİ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“BEKLENEN MARMARA DEPREMİNİN ÇANAKKALE VE ÇEVRESİ OLASI ETKİLERİ ZEMİN ETÜTLERİNDE BELEDİYELERİN YETKİ VE SORUMLULUKLARI JEOFİZİK TOPLANTISI” ÇANAKKALE İL TEMSİLCİLİĞİ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Beklenen Marmara Depreminin Çanakkale ve Çevresi Olası Etkileri Zemin Etütlerinde Belediyelerin Yetki ve Sorumlulukları Jeofizik Toplantısı 16 Ocak 2010 tarihinde Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Toplantı ve Tiyatro Salonu‘nda gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya Çanakkale Vali Yardımcısı Sayın Hüseyin KULÖZÜ, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şevket DEMİRBAŞ, Yönetim Kurulu Yazman Üyesi Sayın Ali Zeynel A. DENİZLİOĞLU, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sayın Metin ALTAY, Yönetim Üyeleri Sayın Arslan ÇINAR, Sayın Zafer SAL ve Sayın Tuncay Arif KAYMAZ katılmışlardır.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şevket DEMİRBAŞ‘ın yaptığı açılış konuşmasından sonra söz alan Sayın Prof. Dr. Ahmet ERCAN, Sayın Prof. Dr. Semih TEZCAN, Sayın Prof. Dr. Uğur KAYNAK, Sayın Yrd. Doç. Dr. Oğuz GÜNDOĞDU, Sayın Yrd. Doç. Dr. Tolga BEKLER ve JFMO Çanakkale İl Temsilcisi Yüksek Jeofizik Mühendisi Sayın Ali AYGÜN olası Çanakkale Depremi, Çanakkale Depremselliği, depremde risk altında bulunan bölgeler ve yerel uygulamalar konusunda geniş kapsamlı bilgiler vererek halkımızı ve meslektaşlarımızı aydınlatmışlardır.  

Etkinlik çerçevesinde katılımcılara zemin etütlerinde geoteknik çalışmaların önemi, yapılaşma jeofiziği, zemin etütlerinde yetki ve sorumluluklar, deprem güvenli yapı konularında detaylı bilgilendirme yapılmıştır. Mehmet Akif Ersoy Toplantı ve Tiyatro Salonu‘nda gerçekleşen etkinliğe Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Öğretim görevlileri ve öğrencilerinin yanı sıra birçok meslektaşımızın, Çanakkale Belediyesi ve bağlı ilçe/belde belediyelerinde çalışan mimar ve mühendislerin, yapı denetim şirketlerinin, TMMOB‘a bağlı meslek odaları mensuplarının, ve halkımızın yoğun ilgisi olmuştur. Kamuoyunu yakından ilgilendiren etkinlik yerel basınında da geniş yer bulmuştur.

Toplantı sonunda Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şevket DEMİRBAŞ, konusunda uzman hocalarımıza katılımlarından dolayı birer şilt takdim etmişlerdir.

Okunma Sayısı: 697