(+90) 312 418 82 69

jfmo@jeofizik.org.tr

Milli Müdafaa Caddesi NO:10/7

06650 Kızılay/ANKARA
MENU
“ZEMİN ÇALIŞMALARINDA SON DURUM” SEMİNERİ İSTANBUL ŞUBE BAŞKANLIĞINCA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“ZEMİN ÇALIŞMALARINDA SON DURUM” SEMİNERİ İSTANBUL ŞUBE BAŞKANLIĞINCA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube tarafından 09.12.2009 tarihinde Taksim The Greenpark Otel Toplantı Salonu‘nda "Zemin Çalışmalarında Son Durum" Semineri Sn. Yrd. Doç. Dr. Oğuz GÜNDOĞDU, Sn. Ali Ekber KIR, Sn. A.S. Tamer GÜRSOY, Sn. Prof. Dr. Övgün Ahmet ERCAN, Sn. Prof. Dr. Semih Salih TEZCAN ve Sn. Prof. Dr. Ali Malik GÖZÜBOL‘un konuşmacı olarak katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

Etkinliğe Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Şevket DEMİRBAŞ, Yönetim Kurulu Yazman Üyesi Sn. Ali Zeynel A. DENİZLİOĞLU, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sn. Metin ALTAY,  Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın Arslan ÇINAR ve Zafer SAL da katılmışlardır.  

Seminerde; yaşadığımız 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinden sonra 3194 Sayılı İmar Kanunu, 4708 sayılı Yapı Denetim Kanunu, yeni değişen 3030 Sayılı Kanun Kapsamı Dışında Kalan Belediyeler Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ve Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği Yapı Ruhsat İşleri başlıklı 57. maddesi gereği olarak zorunlu hale gelen Statik Projeye Esas Zemin Etüd ( Jeoteknik Etüt ) raporlarının hazırlanmasında dikkat edilecek hususlar, yerel yönetimlerin uygulamalarında yaşanan farklılıkların önüne geçmek amacıyla İstanbul İlçe Belediyeleri‘nden, B.İ.B. İl Müdürlüğü‘nden, İl Özel İdare‘lerinden bu raporları kabul eden, inceleyen ve onaylayan mimar, mühendis veya şehir plancılarına anlatılmıştır.

Seminerde konusunda uzman kişilerce, sondaj, arazi çalışmaları, zemin ve kaya mekaniği laboratuar deneyleri, sıvılaşma, depremsellik, afet riskleri ve bunun gibi konulara değinilmiştir.

Okunma Sayısı: 1022